Information

Stockholm Adventure Race är en tävling som årligen arrangeras av Stockholm Multisportklubb. Tävlingen är en kortare multisporttävling som inkluderar paddling, MTB-cykling och terränglöpning. Här provar många på sin första tävling samtidigt som Sveriges multisportelit gör upp om segern. 

Tävlingsdagen

STAR 2020 har tre klasser om tolv, fyra och två timmar. Den långa 12H-klassen startar klockan 00:00, alltså natten mellan lördag och söndag. 4H-klassen startar 08:00 och 2H-klassen startar 10:00. Målgång för alla klasser sker senast 12:00. Lag som går i mål senare än 12:00 kommer tilldelas minuspoäng. Vid varje starttid kommer samtliga lag samlas upp i tävlingscentrum, och tävlingen startas om. Det här ger en spännande dimension i tävlingen där lagen som spenderat mer tid på banan kan utmanas av nya pigga lag som drar upp tempot.

Sett till osäkerheter kring den pågående pandemin så förbehåller vi oss rätten att korrigera tiderna ovan vid behov. Vi tar också höjd för att begränsa det maximala antalet deltagare efter behov. 

Tävlingsmoment

Tävlingsformatet är en anpassad form av poängorientering/rogaining. Detltagarna tävlar i två– till fyramannalag (alla tävlar i samma klass, oberoende av laguppställning) och laget måste hålla ihop under hela tävlingen. Det lagen har att välja på är om de vill ställa upp i tolv, fyra eller två timmar. Alla moment innehåller orientering där bra vägval är ett måste för att spara tid, och för att kunna ta så många poäng på banan som möjligt. Cyklingen sker på stigar och grusvägar och är en blandning av teknisk och mer snabbcyklade sträckor, löpningen sker i skog eller på grusväg, paddlingen i sjöar och övriga vattendrag. Det ingår också så kallade äventyrsmoment som kan vara klättring, klipphopp etc.

Lagen tilldelas en karta per distans och varje karta gäller fram till tiden som anges på kartan. När kartans tid gått ut finns en ny karta att hämta vid tävlingscentrum, med den nya kartan i handen byter alla samtidigt disciplin. Den sista kartan är extra viktig att göra klart i tid eftersom ankomst till tävlingscentrum efter tävlingens slut ger minuspoäng.

Vi klassar mixlag – oavsett antalet medlemmar – med både killar och tjejer som tävlingsklass. Renodlade herr- respektive damlag kommer köra som motionsklass. 2H-klassen är endast motionsklass.

Arenan

Vi återkommer närmre inpå tävlingen med var tävlingscentret ligger.  

Båtlån

Vi vet att många inte sitter på all utrustning, och att kanot ofta är den höga tröskeln in i multisportens härliga värld. Vi har ett fantastiskt samarbete med Kajaksidan som lånar ut kajaker och surfskis även i år! Behöver du låna fyller du i det här formuläret. Där fyller du även i vilken typ av båt du tror passar dig och din nivå. I fjol fick vi låna så att det räckte till alla lag i behov, men antalet är ändock begränsat. Först till kvarn gäller!

Tävlingsledning

Tävlingsledare är Anders Brohäll och Erik Nylund är banläggare. Till tävlingsledningen hör även Allan Everum, Tomas Hellman, Susanne Korsvoll och Jimmy Müller. Kontakta gärna tävlingsledningen på mail: star@stockholmmultisport.se.

Frågor? 
Följ Stockholm Adventure Race – STAR på Facebook, eller skriv en rad till tävlingsledningen ovan.