Information

Stockholm Adventure Race är en tävling som årligen arrangeras av Stockholm Multisportklubb. Tävlingen är en kortare multisporttävling som inkluderar paddling, MTB-cykling och terränglöpning. Här provar många på sin första tävling samtidigt som Sveriges multisportelit gör upp om segern.

Anmälan

Anmälan är öppen! 

Anmälningsavgiften är 440kr per deltagare. Medlemmar i Stockholm Multisport betalar halva priset. Anmälningsavgiften återbetalas ej, undantaget vid uppvisande av läkarintyg. Vi vill passa på att tipsa om försäkringen Startklar. Om tävlingen ställs in flyttas anmälan vidare till kommande upplaga. Namnbyte tillåts senast måndagen den 20 september. 

Tävlingsdagen

Det exakta formatet och den exakta tiden för start är ännu inte bestämt. Vi ber om att få återkomma med det närmre inpå tävlingsdagen. 

Tävlingsmoment

Deltagarna tävlar i två– till fyramannalag (alla tävlar i samma klass, oberoende av laguppställning) och laget måste hålla ihop under hela tävlingen. Det lagen har att välja på är om de vill köra den långa eller korta banan. Alla moment innehåller orientering där bra vägval är ett måste för att spara tid, och för att kunna ta så många poäng på banan som möjligt. Cyklingen sker på stigar och grusvägar och är en blandning av teknisk och mer snabbcyklade sträckor, löpningen sker i skog eller på grusväg, paddlingen i sjöar och övriga vattendrag. Det kan också ingå också så kallade äventyrsmoment (annat) som kan vara klättring, klipphopp etc.

Laguppställning

STAR 2021 har en tävlingsklass och en motionsklass. Det finns en lång och en kort bana. Vi klassar mixlag – oavsett antalet medlemmar – med både killar och tjejer på den långa banan som tävlingsklass. Renodlade herr- respektive damlag kommer köra som motionsklass oavsett bana.

Arenan

Vi återkommer närmre inpå tävlingen med var tävlingscentret ligger.  

Båtlån

Vi vet att många inte sitter på all utrustning, och att kanot ofta är den höga tröskeln in i multisportens härliga värld. Vi har ett fantastiskt samarbete med Kajaksidan som lånar ut kajaker och surfskis även i år! Behöver du låna fyller du i ett formulär som vi återkommer om snarast. Där fyller du även i vilken typ av båt du tror passar dig och din nivå. I fjol fick vi låna så att det räckte till alla lag i behov, men antalet är ändock begränsat. Först till kvarn gäller!

Tävlingsledning

Tävlingsledare är Anders Brohäll och Erik Nylund är banläggare. Till tävlingsledningen hör även Allan Everum, Tomas Hellman, och Susanne Korsvoll. Kontakta gärna tävlingsledningen på mail: star@stockholmmultisport.se.

Frågor? 
Följ Stockholm Adventure Race – STAR på Facebook, eller skriv en rad till tävlingsledningen ovan.